perjantai 29. tammikuuta 2016

Suojaus tehty

Ruosteenestot ja äänieristykset on nyt tehty. Takaroiskeläpät asennettiin samassa yhteydessä. Kilometrejä ei ole juurikaan kertynyt, joten äänieristyksen osalta en osaa vielä kommentoida lopputulosta. Täytyy tehdä pari mittausta ja laittaa käppyröitä myöhemmin jakoon. Kävin urakan puolivälissä kurkkaamassa tilanteen etenemistä ja erehdyin pyörittelemään etuoven irroitettua Canton-elementtiä käsissäni. Olihan se elementti aika surkean näköinen rääpäle ja magneetti herätti säälinsekaista hilpeyttä.

Ensimmäinen huomio oli se, että Canton originaalikaiuttimilla bassotoisto olisi hieman parantunut. Testibiiseinä käytin Madonnan Hung Up- ja Music -biisejä. Basson tasoa piti hieman laskea aiemmista säädöistä, mutta napakoiksi bassoja ei pääse kehumaan. Ehkä se paranee elementtien vaihdon jälkeen. Yleistuntumana muistelin, että Cantonit olisivat soineet hieman paremmin, mutta ei kai sitten.

Urakkaa sopiessa oli puhe, että autosta otetaan kuvia kaikkien käsittelyvaiheiden yhteydessä. Kuvat oli kuitenkin otettu vain äänieristysmattojen asennuksesta ja muut massauksiin liittyvät kuvat olivat unohtuneet. Sain mukaani setin pariin muuhun Octaviaan tehdyistä alustan ja pyöräkoteloiden massauksista, mutta eipä ne tämän blogin näkökulmasta minua suuremmin innosta. Täältä niitä voi käydä kurkkimassa.

Alla hieman kuvia omaan autooni tehdyistä äänieristyksistä.

Varapyöräkotelo

Oikea takakylki

Vasen takakylki, Cantonin subbaria ei kaiketi irroitettu

Takaluukun yläreuna

Takaluukun alareuna

Ovet - Paksumpaa butyyliä pohjalle...

...ja soluvaimennusmattoa päälle

Etuovi


Takaovi

Näiden lisäksi Tectylin äänieristysmassaa on ruiskutettu pyöräkoteloihin ja pohjaan yhteensä kuusi litraa (7,5kg). En laske suuremmin vaikutusta tämän tökötin varaan, mutta tuskin se huonontaakaan tilannetta. 200€ lisähinnalla se kannatti kuitenkin omasta mielestäni ottaa, ettei myöhemmin jäisi jossiteltavaa. Ruosteenestokäsittelyn jälkeen sinne ei saa enää butyylimattoa kiinni tarttuvuussyistä.

Mitä mieltä tästä pitäisi olla? Jos vertaa Virolaisten tekemiin äänieristyksiin vastaavien tilojen suhteen, niin kovin säästeliäästi on äänieristysmateriaaleja käytetty ja sisäpellit on jätetty kokonaan ilman mattoa. Täytyy laittaa nuo ovet itse jälkeenpäin paremmin kaiutinelementtien vaihdon yhteydessä. Se hyvä puoli noiden ovien ulkopeltien äänieristyksessä oli, että ne saatiin tehtyä ennen kotelosuojauksia. Kotelosuojaukset tuskin haittaavat butyylimattojen asentamista sisäpelteihin.

Lattian vaimennus jää myöhemmäksi TODO-listan asioiksi, mikäli mielenkiintoa riittää. Kattoa ei ison panoraamaluukun vuoksi lähdetä ymmärrettävistä syistä tekemään.

Kuvien puute ja äänieristeiden kitsaahko käyttö sisäpelteihin liittyen olivat pienoinen pettymys, mutta tulipahan teetettyä. Jos helmat ja kaaret eivät puske kukkaa 10v päästä, niin työ kannatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.