maanantai 15. toukokuuta 2023

Vuosihuoltoa 2023

Tuntuu jotenkin irstaalta vielä autoa huoltoon. Edellisen huollon jälkeen 12kk aikana on ajettu 5000km, mutta niin ne täytyy dinosaurusmehut vaihtaa, koska mukautuvan huollon algoritmi näin sanoo.

Tällä kertaa sijaintiteknisistä syistä vein auton Hatanpäälle Hedinille. Laajennettu huolto-ohjelma, öljyt, jarrunesteet, suodattimet, ym tilpehöörit tekivät yhteensä 504,60€. Netin ajanvaraus oli sitä mieltä, että tulpatkin pitäisi vaihtaa 150 rahaan, mutta jätin ne pois, sillä edellisillä on ehditty ajelemaan 15tkm. Katsellaan 100tkm tienoilla sitten tätä tulppa-asiaa uudelleen.

Edellisessä huollossa vuosi sitten sanottiin, että takajarrulevyt ja palat ovat vaihtokunnossa. Öljypohjan sanottiin myös vuotavan öljyä tiivisteen välistä ja näiden korjauksista olisi haluttu noin 800-900€ ylimääräistä. Pyysin nyt huoltoon viennin yhteydessä tarkastamaan tuon öljyvuodon luonteen onko kyseessä muutaman tipan hikoilu, vai selvä vuoto. Öljytikun mukaan minkään näköistä öljyn katoamista ei ollut havaittavissa 5tkm ajolla.

Huoltovideosta kaapattujen ja sikäli epäselvien kuvien perusteella ei näyttäisi olevan perusteita lähteä avaamaan tuota jakopään(?) koteloa ja tiivistää uudelleen. Huoltotiskin setä oli samaa mieltä. Kyllä ne sitten katsastuksessa sanovat, jos aletaan menemään ympäristörikoksen puolelle :-)




Takajarruissakin tilanne näytti ihan hyvältä. Levyssä on lievää kulumaa niin kuin edessäkin, mutta ei ole vielä mitään hätää. Renkaita vaihtaessa totesin itsekin paloissa olevan kulutuspintaa about 6mm. Jarrulevyjen paksuuden saisi kyllä mitattua helposti, mutta eipä tuntunut ihan pienellä internetin kahlaamisella löytyvän levyn valmistajan ilmoittamia raja-arvoja minimipaksuudesta. Ehkä ne jostain maksullisesta huoltoraamatusta löytyisi.

Auto on nyt ollut käytössä runsaat 8v, joten vuoden päästä taidetaan siirtyä huolloissa marmoritiskiltä ns. persevako-tiskille. Täytyy sen verran kuitenkin katsella, että huoltamolla on pääsy Skodan sähköiseen huoltokirjaan. Ehkä siellä onnistuu myös huolto-ilmaisimen resetointi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.